tårtbakning !
jag och älskling ska baka tårta sen, men lägger upp receptet redan nu och bilderna sen senare ikväll :) eftersom ja ska lägga ihop den idag men de ska äta den imon så gör ja inte de sista med sockerpastan förän ikväll vid nio tiden :) men under eftermiddagen tillverkar vi sockerpastan och gör tårtbotten och eventuellt fyllningen om jag inte gör den ikväll :) men här kommer receptet iallafall:
chokladtårtbotten:
2 ägg
1.5 dl socker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
0.5 tsk bakpulver
0.75 dl varmt vatten
såhär gör du:
vispa ägg och socker pösigt, blanda ihop mjöl och kakao och vännd ner i smeten och tillsätt vattnet till sist. häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. grädda 20-25 min i 175 grader.
låt svalna och dela sedan i tre delar :)
vit choklad fyllning:
(en sats)
400 g philapelphiaost
400 g vit choklad
(använd mer om du gör större tårta)
smält chokladen och tillsätt osten :)
sockerpasta:
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
30 gram kokosfett
1 dl vit sirap
1 kg florsocker
1 msk solrosolja
såhär gör du:
häll i vattnet och gelatinpulvret i en kastrull, låt gelatinet svälla först och sätt sedan på låg värme och låt värmas sakta. när det är smält tillsätt kokosfettet och låt blandningen svalna något. sikta upp florsockret i en bunke och häll sedan i bladningen ovanpå. tillsätt den vita sirapen och arbeta blandningen till en smidig deg, tillsätt sedan oljan mot slutet för en smidigare deg. sockerpastan kavlas sedan ut oh används som marsipan, och förvaras i en lufttät burk eller inlindad i plastfolie.
om du skall lägga på pastan dagen innan tårtan ska ätas finns det en stor risk att pastan blir svettig oh nästan liknar snor, därför skall man pensla flytande smör på insidan och lägga sidan med fettet mot tårtan så klarar den sig, man skall heller aldrig ha grädde mot pastan från insidan som en princesstårta då blir den svettig med, men man kan ha smörkräm runt tårtan innan man lägger på pastan för en godare smak :) men det receptet får ni hitta själva för det använder inte jag, tycker det blir godare utan :)
hoppas eran tårta blir lika god som min och en fin bild får ni sen på slutresultatet :D
ha en bra dag, kram
♥